Gå til sidens hovedinnhold

Nå har de startet en Spleis for å få realisert planene

Nordkapp og omegn turlag har i dag startet en Spleis: Støtt innkjøp av Scooter til løypekjøring i regi av Nordkapp og Omegn Turlag. Dette vil de nå ha innbyggerne med på.

- Turlaget drifter på dugnad Nordkapp kommunes eneste lysløype som ligger i Skipsfjorden. Når snøen tiner mot våren og Skipsfjorden ikke har snø nok, kjører turlagets frivillige opp skiløyper oppe på fjellet mot Røde kors hytten, forteller Edelh Ingebrigtsen som er kasserer i Nordkapp og omegn turlag.

- Den gamle scooteren laget i dag har er utslitt, og egner seg ikke til å dra sporseter, er tung å jobbe med for de frivillige osv. Skal vi klare å rekruttere frivillige til å kjøre opp løyper og til å drifte løypene må vi kjøpe ny scooter som vil koste ca 160 000. Vi går for en type scooter som er veldig godt egnet til de forholdene som løypene har forteller hun.

Fikk drahjelp fra Repvåg Kraftlag SA

Utfordringen til turlaget er å finansiere opp dette og det er denne jobben de nå har startet på.

- Repvåg Kraftlag bevilget 25 000 i tilskudd for noen dager siden til scooteren og vi har med det fått en veldig god start. I dag satte vi i gang Spleis og vi har et hårete mål å få inn 75000 på den fram mot årsslutt. Klarer vi dette har vi tro på at vi har kjøpt scooter til januar kommer, forteller kasserer i Nordkapp og omegn turlag og fortsetter:

- Skiløypene benyttes av veldig mange, vi har ikke nøyaktig antall brukere av lysløypa, men enkelte dager har over 100 personer gått runder i løypa. Løypene benyttes av alle i befolkningen, ikke bare medlemmer i turlaget. Vi håper med spleisen at mange kan se viktigheten av at laget må ha ny scooter og kunne drifte løypene, og vil støtte spleisen.

Her kan du støtte Nordkapp og omegn turlag gjennom deres Spleis:

https://www.spleis.no/project/150847