Gå til sidens hovedinnhold

Nå starter produksjonen av spillefilmen «Lengsel etter nåtid»

Endelig, og etter mange år og mange veier, så går i dag produksjonen av Knut Erik Jensens spillefilm «Lengsel etter nåtid» i gang. Produsent er Aleksander Olai Korsnes, og filmen produseres av hans selskap Rein Film. Det skriver produsenten i en pressmelding.

I filmen følger vi en ung pike som prøver å finne sin egen vei gjennom livet i ruinene etter en krig som har lagt alt øde.

Hovedrollen spilles av Jensens datter Ellinor Haug Jensen, og med på laget er også stjerner som Stig Henrik Hoff, Per Kjerstad, Ellen Dorrit Pedersen og Morten Traavik.

«Lengsel etter nåtid» blir den første spillefilmen i verden som skal skildre historien om evakueringen av Finnmark og Nord-Troms, nazistenes brente-jord-taktikk og gjenreisningstiden i Finnmark og Nord-Troms etter den andre verdenskrig.

«Det er en av de viktigste fortellingene i Norge, som trenger å bli fortalt,» sier Jensen selv.

Knut Erik Jensen har sloss for å få lage filmen i mange år. Han er nå 80 år gammel, og som Norges eldste spillefilmregissør noensinne, så er Jensen er den eneste gjenlevende som husker krigen og som kan lage spillefilm om den.

Filmen spilles inn i Honningsvåg, og på FilmCamp - som også investerer i filmen. Det gjør også Filmfond Nord, og co-produsent Egil Ødegård i Evil Doghouse Productions. Forsvarsdepartementet, Hans Herman Horns Stiftelse, Gunnar Sønstebys Minnefond, Eckbos Legat, Bergesenstiftelsen, og også en rekke private givere er også inne i prosjektet.

Vi er stolte over at vi har klart å få stablet denne produksjonen på beina, og gleder oss fryktelig til å vise verden denne filmen! Planlagt premiere er våren 2022.