«Honningsvåg er en plass som setter spor! Det skal vi være stolt av»

Spaltist Nadja Iselin Wagelid Andersen

Spaltist Nadja Iselin Wagelid Andersen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg synes dette er den fineste tiden på året, skriver Nadja Iselin Wagelid.

DEL

SpaltistVi som bor i nord har måttet tåle en lang og hard vinter, det har vært ekstra kaldt og uanstendige mengder snø dette året. Da tror jeg vil alle kan si oss enig om at det smaker det ekstra godt med fint vårvær!

Det som er så fint med oss finnmarkinger, er at vi krever ikke så mye når det kommer til hva gradestokken viser. Så lenge det er sol og oppholdsvær så griller vi gjerne i 3 grader med ullundertøy og votter på. Sånn sett er det greit å være finnmarking, vi er ikke så storforlangende og vi tar ikke finværsdagene for gitt. Selv har jeg både grillet, spist softis på Narvesen, tatt frem utemøblene, vært på strandtur og solt meg i ullgenser.

Jeg er som mange andre finnmarkinger oppdratt til å ikke la en solskinnsdag gå til spille, så da kaster jeg meg rundt og bruker dagen for det den er verdt. Jeg var særdeles optimistisk i år, og pakket bort vinterklærne allerede uka etter påske.

Med tanke på hvordan vinteren varte og rakk i det uendelige i fjor, skulle man tro jeg ikke visste hvor jeg befant meg hen da jeg la parkaser, boblebukser, vintersko og votter vekk for sesongen. Heldigvis slapp jeg å pakke det fram igjen, og vi har hittil hatt en nydelig vårsesong i Finnmark.

Ikke at vi skal puste ut for tidlig, jeg husker enda med skrekk da jeg fikk venner og familie fra sør opp til min sønns dåp for 4 år siden. Det var 16. Juni og det snødde. Her skulle jeg endelig få vise frem hjembyen min fra sin beste side, og det som kom var sludd, haggel og neglesprett. Det er aldri kjedelig med været her oppe i alle fall!

Det er noe spesielt med å bo på en plass som Honningsvåg på denne tiden av året, for byen blomstrer opp sammen med løvetannen i veikanten. Det kommer folk opp hit for å jobbe, det kommer masse morsomme arrangementer, fraflyttede Honningsvåginger kommer hjem på sommerbesøk, og vi får masse turister og iblant noen reinsdyr traskede rundt i gatene. Etter en lang vinterdvale så kvikner vi til!

Jeg gleder meg kjempemasse til blant annet onsdagsjam på Perleporten, Mamma Mia 2 på den nyoppussede kinoen, Oggasjakka, dansekvelder på Corner, Pubkvelder på Nøden, kongekrabbelunsj på King Crab House og søndagsmiddag på Havparken. Det er ingen plasser jeg heller vil være i sommer, enn akkurat her.

Det er så deilig å bo på en plass med så mye liv og moro hele våren og sommeren.

Jeg har litt kontakt med en som var her i fjor og jobbet gjennom sesongen, og han har vært på mange plasser rundt omkring i verden og opplevd mange steder og mange mennesker iløpet av sitt unge liv. Likevel sier han at han fikk de beste minnene i fjor sommer her i Honningsvåg. Han sa det var så mye gøy som foregikk og så mange bra mennesker her at han alltid kommer til å lengte tilbake hit. Honningsvåg er en plass som setter spor! Det skal vi være stolt av.

Og vi skal være stolt av alt vi får til her oppe hver eneste sommer, og hvordan vi får en liten mager øy helt oppi nord, med lave sommertemperaturer, ikke-ekststerende badetemperaturer og relativt få innbyggere, til å bli et sommerparadis for både lokale og tilreisende.

Jeg er så opprømt og full av forventninger til de neste månedene i Sommerbyen, og jeg syns det er så fint å få være en del av det.

Ha en fin vår!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags