Gå til sidens hovedinnhold

Nordkapp kommune takker alle involverte

Artikkelen er over 1 år gammel

Situasjonen med evakuering og ekstrem snørasfare er over for denne gangen. Alle de evakuerte har fått flytte hjem, og alle veiene i kommunen er nå åpnet, skriver Nordkapp kommune på egen hjemmeside.

I de nærmeste dagene vil Nordkapp kommune og Presis Vegdrift rydde unna snø.

Nordkapp kommune ønsker å rette en stor takk til alle som ble berørt av ras, rasfaren og den store snømengden som lammet samfunnet noen dager.

Først og fremst alle de som måtte evakuere hjemmene sine og fiskeværene som ble isolert denne uken. Takk for stoisk ro i situasjonen som oppstod.

Stor takk til politiet og NVE/NGI for en god jobb i denne situasjonen vi har vært igjennom.

Takk til den beredskapen som ble etablert av Redningsselskapet og Kystvakten. Dette har vært viktig for kommunen.

Takk til eget og innleid brøytemannskap som virkelig har gjort en fantastisk jobb med å holde veiene åpen så langt det lot seg gjøre.

Helsetjenesten og hjemmehjelp som har ivaretatt våre innbyggere på beste måte. Skolen som iverksatte organisering for berørte elever. Teknisk personell som har bistått evakuering og andre viktige oppgaver. Havna som åpnet for gratis parkering og alle ansatte i administrasjonen som har hatt krevende uke.

Takk til media som har opplyst innbyggere med viktig informasjon.

Takk til Fylkesmannen og Statens Vegvesen for gode innspill og oppfølging.

Vi takker alle som har fulgt oss her på Facebook, og for alle gode innspill- og tilbakemeldinger fra dere.

Værmeldingen videre ser ikke så verst ut med hensyn på rasfare, men vi overvåker situasjonen gjennom helgen nøye skriver de.

Nordkapp kommune oppfordrer innbyggerne til å følge kommunen på Facebook, hvor de vil legge ut aktuell informasjon som angår kommunen og samfunnet mer generelt.