Nå får de lov å ha undervisning ved sine lokaliteter: – Det hær e steike bra

UNDERVISNING: I framtiden vil det være mulig å ha undervisning ved oppdrettslokaliteter.

UNDERVISNING: I framtiden vil det være mulig å ha undervisning ved oppdrettslokaliteter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Finnmark fylkeskommune har fått undervisningstillatelse for akvakultur.

DEL

(iFinnmark) – Det hær e steike bra, sier Johnny Ingebrigtsen (SV), ifølge en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune.

Ifølge pressemeldingen skal Ingebrigtsen være hoppende glad for at fylkeskommunen nå har fått undervisningstillatelse for akvakultur. Fiskeridirektoratet har innvilget tillatelsen som har en tidsbegrensning på 10 år. Tilsagnet ble klarert for drift den 7. juni.

– Undervisningstillatelsen vil bidra til å styrke tilbudet og rekrutteringa til næringa, og det vil ikke minst bidra til å åpne nye dører og gi økt handlingsrom i den marine satsinga til Finnmark fylkeskommune, sier Ingebrigtsen ifølge pressemeldingen.

Leier ut tillatelsen

Fylkeskommunen leier ut tillatelsen til Greig Seafood, som skal drive undervisning ved sine lokaliteter i Nordkapp.

Avtalen ble ifølge pressemeldingen signert i slutten av januar ved Nordkapp videregående skole.

«Samarbeidet med næringslivet har vært helt avgjørende for å få på plass tillatelsen, og det er primært elevene med naturbruk- og akvakulturlinja ved skolen som tillatelsen er rettet mot.», står det i pressemeldingen.

Videre skriver fylkeskommunen at tillatelsen skal brukes til å høyde kvaliteten og utvide fagtilbudene ved Nordkapp videregående.

Klare

– Vi er klare for dette og ved skolestart til høsten skal vi ha fisk klar for utsett slik at elevene kan følge fisken helt fra den settes ut i sjøen, sier Roger Pedersen i Grieg Seafood Finnmark ifølge pressemeldingen.

Også Eli Skille, rektor ved Nordkapp videregående skole er glad for at tillatelsen er på plass.

– Akvakulturnæringa er ei framtidsretta næring, med høy grad av innovasjon og nyskaping. Det at Nordkapp videregående skole kan tilby ei framtidsrettet, attraktiv og realistisk fagutdanning med høyest mulig kvalitet er avgjørende for å realisere økt aktivitet og verdiskaping i sjømatnæringa i Finnmark, sier hun ifølge pressemeldingen.

Rektoren forteller at de nå er klare til å videreutvikle akvakulturtilbudet.

Artikkeltags