Politiet bestilte strøing da bussen kjørte av veien. Men her ligger strøbilen

SVÆRT GLATT: Strøbilen skulle strø et svært glatt veiparti etter at en buss kjørte av veien, men strøbilen kjørte selv utfor.

SVÆRT GLATT: Strøbilen skulle strø et svært glatt veiparti etter at en buss kjørte av veien, men strøbilen kjørte selv utfor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Strøbilen kjørte utfor og veltet, da den skulle strø den glatte veien på fastlandssiden av Nordkapptunnelen.

DEL

En buss kjørte av veien like ved Nordkapptunnelen lørdag ettermiddag. Det meldes om svært glatt vei og kraftig vind i området.

LES OGSÅ: Buss havnet utenfor veien - sjåfør tatt hånd om av forbipasserende

Veitrafikksentralen sørget for at entreprenør rykket ut for å strø veien, men da strøbilen kom til stedet kjørte også den av veien.

– Det stemmer at en strøbil har kjørt av veien. Den ligger femti meter fra bussen som hadde gått i grøfta, sier Christer Berntsen, trafikkoperatør hos Veitrafikksentralen.

Både bussen og strøbilen ligger såpass av veien, at de ikke er til hinder for forbigående trafikk.

– Nå kommer strøbil fra Honningsvåg og Lakselv for å fortsette å strø.

Berntsen regner med at det blir igangsatt nødvendige tiltak på stedet for å varsle trafikk som kommer ut av tunnelen. I tunnelen er det bare veier, og det svært glatte partiet kan komme overraskende på for bilister.

Bussen og strøbilen blir liggende til søndag.

– Det er ikke føre- eller værmessig forsvarlig å gjøre noe nå og de ligger som sagt ikke i hinder for trafikken, sier Berntsen.

Artikkeltags