"Vi ser frem til en kickstart på sommeren med mye liv i gatene og god stemning"

Nordkappfestivalen er i gang. Her fra Nordkappmarsjen i fjor.

Nordkappfestivalen er i gang. Her fra Nordkappmarsjen i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er to sikre tegn på at det er sommer på Magerøya; søndagsåpent på Rema 1000 og Nordkappfestivalen. På fredag tjuvstartet Thomas, Stig Runar og Mainne festivalen med konsert på Perleporten kulturhus – nå er vi i gang.

Lørdag skal den tradisjonsrike Nordkappmarsjen gå. I fjor var det 176 sprekinger som gikk de 34 kilometerne fra Honningsvåg til Nordkapp. Vi håper det blir minst like mange som tar turen i år – selv om det melder seks-syv grader og gråvær. Finnmarksposten skal møte dere langs veien.

For alle de tapre marsjerende venter det middag og blemmeball på Corner – for dem som orker.

Ingen fest uten HMF, har ordførerkandidat Kari Lene Olsen (Ap) sagt tidligere i år – og heldigvis skal korpset spillet opp under festivaluken. De skal lede festivaltoget på lørdag og ha konsert neste torsdag. De lover en italiensk aften med flere solister både på vokal og instrument.

I løpet av festivaluka skal vi innom alle de tradisjonelle aktivitetene. Fiskebord på Corner, festivalquiz på Nøden, VM i linestampkasting, kulturprisen skal deles ut, det blir konsert med Kaffelørv og festivalshow på Turn.

Det er også en del nye innslag. Simen Fosse tar med seg Stig Frode Henriksen og podkasten Phinnmarc hjem til øya, og skal ha to livepodkast-show på Sjøgata pub. MC-klubben skal ha disco-kveld for barn og ungdom i de nyoppussa lokalene sine. Snoy skal ha kunstutstilling med vår egen Ingjerd A. Gamst Hildebrandt.

Vi ser frem til en kickstart på sommeren med mye liv i gatene og god stemning. Vi krysser fingrene for godt vær og at alle som kommer hjem til øya får bare gode minner med seg herfra igjen. Vi ønsker alle sammen en riktig god festival!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags