(iFinnmark)

– Det skyldes flere heldige omstendigheter. Det store bildet er nok oljeomlasting på Sarnesfjorden, i tillegg til at vi har hatt god regularitet. Et attraktivt næringsliv og god regularitet er altså hovedlinjene i de gode tallene, sier lufthavnsjef i Honningsvåg, Ronny Andersen.

Se januartallene for alle flyplassene i Finnmark nederst i artikkelen.

– Fortsetter i samme stilen

Tallene viser en endring på 47,9 prosent i antall terminalpassasjerer. På totalt 168 flybevegelser har flyplassen hatt 2059 terminalpassasjerer.

– Det er veldig positivt, og veldig gledelig at det er mange folk på flyene. Vi ønsker jo at det skal være et godt og etterspurt produkt, sier Andersen.

Han har tro på at de gode resultatene vil fortsette.

– Sånn som det ser ut nå fortsetter februar i samme stilen. Vi så det også i andre halvdel av 2018 at veksten er stor.

LES OGSÅ: Sjekk tallene for alle flyplasser i hele fylket: Denne flyplassen mistet flest passasjerer i fjor

Varierende resultater

Av de andre flyplassene i Finnmark med positive tall for januar, er blant annet Lakselv og Berlevåg. Mens Lakselv hadde en økning på 15,4 prosent i antall terminalpassasjerer, hadde Berlevåg 18,6 prosent økning.

I den andre enden av skalaen finner man blant annet Hammerfest lufthavn (endring på -0,5 prosent i antall terminalpassasjerer), Hasvik lufthavn (-5 prosent), Mehamn lufthavn (-13 prosent) og Vadsø lufthavn (-3,2 prosent).

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Totalt for alle Avinors lufthavner i Norge økte passasjertallene med 3,5 prosent i januar sammenlignet med samme måned i fjor. Samtidig fortsetter antall flybevegelser å synke. Antall reisende over Avinors lufthavner var i januar 3 807 000.

Avinor har ansvar for de 45 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. 11 av disse er i Finnmark.