Siste dag med varmt vær – sjekk hvor mye temperaturen faller der du er i morgen

VÆRSKIFTE: Det har vært fine sommertemperaturer i noen uker allerede, men nå ser det ut som at det skal bli mere normal Finnmarkssommer igjen fra Torsdag.

VÆRSKIFTE: Det har vært fine sommertemperaturer i noen uker allerede, men nå ser det ut som at det skal bli mere normal Finnmarkssommer igjen fra Torsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har vært fine sommertemperaturer i noen uker allerede, men nå ser det ut som at det skal bli mere normal finnmarkssommer igjen fra torsdag.

DEL

(iFinnmark) – Vi vet ikke hvor eksakt det skal synke mest, men vi har en mistanke om at det skal være i kyststrøkene. Hammerfest skal ned til 13–14 grader, sier vakthavende meteorolog Sjur Wergeland til iFinnmark.

Det betyr at fra onsdag til torsdag går det fra nærmere 30 grader til mindre enn halvparten i Hammerfest.

Enda kaldere vær i vente

Ifølge yr.no skjer lignende i Alta hvor det er meldt 31 onsdag, og kun 16–17 på torsdagsky, med enda kaldere vær i vente og regn.

Vardø får det veldig fint på onsdag, så faller temperaturen også der.

– Den varme lufta forsvinner, så da kommer blir det mer vanlig nordnorsk sommerluft. Det blir kjølig, spesielt i kyststrøkene når havlufta kommer inn, sier Wergeland.

Han mener at det er vanskelig å si om det holder seg.

Se også oversikt over temperaturer for hele Finnmark, i tabellen nederst i saken.

Sommeren over?

– Det ser ut som at det skal holde seg kjølig i hvert fall en ukes tid. Dette er over hele Finnmark, kan han fortelle.

– Kommer sommeren tilbake?

– Det er vanskelig å si, men det blir neppe så varmt som det har vært nå. Men det kan jo bli varmere i august. Det er gode muligheter for at vi kan passere 20 grader, men det vet vi ikke nå, sier meteorologen.

Den vakthavende meteorologen kan også fortelle at temperaturen blir å holde seg cirka 15 grader. Det blir kaldest helt nede i kystområdet, med cirka 12 grader og varmere innover med 15–16 grader.

Artikkeltags