Gå til sidens hovedinnhold

Rettssaken etter Gamvik-drapet er utsatt

Artikkelen er over 1 år gammel

Tiltalte trenger mer tid til å sette opp sitt forsvar.

(iFinnmark)

- Hovedforhandlingene ble planlagt for tidlig, påtalemyndigheten er ikke klar, så vi kan ikke ha dette klart så tidlig. Tiltalte trenger også tid til å sette opp sitt forsvar mot det som er veldig tunge anklager.

Dette forteller Torstein Lindquister, statsadvokat i Troms og Finnmark, i en samtale med den islandske avisen Mbl.is tirsdag, etter å ha bestemt seg for å utsette hovedforhandlingene i påtalesaken mot mannen som står tiltalt for drapet på Gisli Thor Thorarinsson i april 2019.

Startdatoen for hovedforhandlingene i Øst-Finnmark tingrett i Vadsø, var planlagt å starte mandag 2. desember, men nå ser det ut til at saken ikke berammes før våren 2020, erfarer mbl.is.

LES OGSÅ: Drepte Gísli elsket musikk, og spilte inn egne låter: – Vi ble kjent gjennom musikken

Væpnet politiaksjon

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 05:27 lørdag morgen den 27. april i år. Da nødetatene kom til stedet, fant de en mann som var hardt skadet. Det ble gitt førstehjelp og forsøkt gjenoppliving, men livet sto ikke til å redde.

En halvtime seinere, klokka 06:01 fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt i grøfta i nærheten av tettstedet Gamvik, om lag 15 kilometer fra Mehamn. Politiet setter denne utforkjøringen i sammenheng med drapshandlingen.

Senere lørdag formiddag aksjonerte bevæpnet politi i tettstedet Gamvik. Innfartsåren til bygda ble stengt, og ingen fikk lov å kjøre inn eller ut.

LES OGSÅ: Jeanette (60) så pågripelsen fra stuevinduet: – Det var som på film

LES OGSÅ: Siktet for medvirkning til drapet på Gísli - nå er 32-åringen løslatt

Knust

35-åringen ble avhørt i cirka seks timer onsdagen etter drapet, og forklarte seg om alt det vesentlige i saken. Det sier mannens forsvarer Vidar Zahl Arntzen.

– Han er en svært knust, nedbrutt mann på grunn av det som har skjedd. Han kaller dette et forferdelig, tragisk uhell, sier Zahl Arntzen om sin klient.

Som VG tidligere har meldt, erkjente hovedsiktede drapshandlingen da han ble pågrepet. Ifølge Zahl Arntzen oppsøkte ikke 35-åringen halvbroren for å skade ham.

– Men så ble det en konfrontasjon. I den ble broren skadet. Siktede prøvde å få tak i hjelp. På bakgrunn av dette erklærte han seg ikke skyldig i drap. Han har gitt en sammenhengende redegjørelse av hendelsene den aktuelle dagen, kvelden og natta, forteller forsvareren.

LES OGSÅ: Ble ilagt besøksforbud mot avdøde: – Var under etterforskning

LES OGSÅ: Antatt gjerningsmann ber om tilgivelse på Facebook: – Mitt hjerte var smadret såpass at jeg begikk en forferdelig forbrytelse

Kommentarer til denne saken