Gå til sidens hovedinnhold

– Siktet mann oppsøkte ikke offeret før drapet

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet går ut med ny informasjon i den pågående etterforskningen av Gamvik-drapet etter skriverier i media.

Drapet i Gamvik (iFinnmark)

– Det har blitt framsatt en del opplysninger i media som politiet ønsker å presisere. Uriktige opplysninger kan påvirke vitner og gjøre etterforskningsarbeidet vanskeligere.

Det er politiet som bringer disse opplysningene via en pressemelding.

Var inne på institusjon

Det er blitt påstått at den siktede skal ha oppsøkt personer han hadde besøksforbud mot, noen dager etter besøksforbudet ble gitt. Dette avviser politiet nå. De mener den siktede ikke oppholdt seg i Gamvik kommune etter besøksforbudet ble gitt 17. april og fram til fredag ettermiddag 26. april.

– Han var da på en institusjon utenfor kommunen. Dette er verifisert informasjon fra institusjonen. Han kan derfor ikke ha oppsøkt dem i Mehamn. Politiet var på dette tidspunktet kjent med hvor han befant seg, sier avsnittsleder for taktisk etterforskning Torstein Pettersen.

LES OGSÅ: Siktede skal ha brutt besøksforbud mot Gíslis kjæreste to dager før drapet, uten å bli pågrepet

Ringte eksen

Mannen skal ikke ha brutt besøksforbudet mot den avdøde Gisli Thor Thorarinsson. Likevel, ved ett tilfelle og da han var inne på institusjonen, var det et ubesvart anrop fra den siktedes mobil til sin ekskone som han også hadde besøksforbud mot.

– Dette ble tatt opp med siktede som brudd på besøksforbudet. Det er ikke vanlig at politiet går til pågripelse ved et slikt brudd på besøksforbud. I samtale med politiet fredag 26. april ga siktede uttrykk for at han forsto at han hadde besøksforbud og hadde ingen intensjon om å bryte dette, sier Pettersen.

Og fortsetter:

– Han ønsket selv å komme på lensmannskontoret så snart det åpnet mandag 29. april for å få å gi en forklaring angående forholdene rundt dette og besøksforbudet.

Les også

Politiet brukte 53 minutter da Gisli blødde i hjel: – Jeg har stor tillit til at man har god nok grunnberedskap, sier ministeren

Døde etter kort tid

Videre uttaler politiet seg om dødstidspunktet for når tid Gisli Thor Thorarinsson døde. Politiets utrykningstid den aktuelle natten har i ettertid av drapet vært gjenstand for debatt. Politiet brukte 53 minutter på å komme fram til åstedet. I mellomtiden sto ambulansen på utsiden og kunne ikke dra inn i boligen og se til pasienten.

– Av hensyn til de pårørende så ønsker politiet også å presisere det antatte dødstidspunktet. Dette for ikke å legge ytterligere byrde til sorgen. De pårørende er informert om hvordan Gisli Thor Thorarinsson døde og at døden inntraff innen svært kort tid etter å ha blitt skutt i låret slik at hovedpulsåren ble truffet. skriver politiet i pressemeldingen.

Les også

Politiet brukte 53 minutter mens Gisli blødde i hjel: – Nå krever vi som bor her ute om å bli tatt på alvor

Går mot slutten

Politiet begynner å få en god oversikt over saken. Etterforskningen forventes å være ferdig i løpet av juli måned, ifølge Torstein Pettersen.

– Vi har fått svar fra en del analyser slik som telefondata, elektroniske spor og andre analyser fra åstedet og av de involverte. Dette er analysesvar som vi ønsker å avhøre siktede om på nytt. Vi kan derfor ikke gå i detalj på hva analysene viser.

 

Kommentarer til denne saken