Busseieren har sendt kommunen en klage på et parkeringsgebyr, og benytter anledningen til å fortelle at han er sint fordi han føler seg urimelig behandlet.

Han hevder at den kommunalt ansatte parkeringsvakten i Honningsvåg ikke bøtelegger Boreals busser ved og utenfor busstopp uansett hvor lenge de har stått der. Selv fikk han nylig bot på et sted hvor han etter egen mening ikke skulle blitt gebyrlagt.

-Vi har ikke driftstilskudd på denne ruten, og er i vår fulle rett til å være kreativ, skriver busseieren i en klage til Nodkapp kommune.

Dominerende

Han påstår også at Visit Nordkapp har slått seg sammen med lokalpolitikere og havnevesenet i en slags sammensvergelse for å bli kvitt en ny aktør på reiselivsmarkedet på Magerøya.

-Vil nå påklage Nordkapp kommune og Visit Nordkapp inn for Konkurransetilsynet for misbruk av dominans/utnyttelse av dominerende stilling, konkurranseloven §11, skriver busseieren, som for øvrig benytter sterke ord for å illustrere sin frustrasjon.

Avslappet

Visit Nordkapp tar utspillet fra busseieren med knusende ro. Reiselivssjef Martin Hansen avviser påstandene om misbruk av markedsmakt.

-Det er helt greit at Konkurransetilsynet kobles inn. Jeg har full tillit til at de gjør jobben sin, og skal gjøre mitt til å avklare dette forholdet, sier Hansen til Finnmarksposten.