(iFinnmark)

Fylkesrådet har i sitt budsjett satt av 30 millioner kroner til nytt utstyr og nytt bygg, noe som vil styrke skolens kurstilbud både innen petroleum og fiskeri.

– Det er viktig for kompetansen i nord at vi også har slike fasiliteter i regionen. Jeg synes også det forteller mye om kvaliteten på det fylkeskommunen leverer at Equinor gjennomfører denne storsatsinga. Det er jeg svært fornøyd med, sier fylkesråd for kunnskap og integrering, Bjarne Rohde (SV) i en pressemelding.

De har satt av 12.201.000 kroner til beredskapssenter og garasje, 3.126.000 kroner til utvikling av kurs og kompetanse, 5.000.000 kroner til simulator, 5.600.000 kroner til gasscontainer og 5.533.000 kroner til innkjøp av utstyr.

Sikkerhetssenteret fornyes betydelig med mye nytt utstyr og nybygg, og vil være et «kompakt» sikkerhetssenter når alt er lokalisert på ett område. Miljøaspektet vil bli bedre ivaretatt i drift av senteret etter at oppgraderingene er gjort.

Fylkeskommunen og Equinor inngikk i fjor en avtale. Selskapet skal også være med å bidra til at kompetansen ved skolen styrkes.

Også fylkesråd for økonomi og kultur Ronald Wærnes (Sp) deler gleden:

– De investeringer som gjøres på Nordkapp VGS vil løfte kvaliteten i utdanninga i betydelig grad og gjøre utdanninga ytterligere aktuell for ungdom i vår region. Jeg vil i denne forbindelse gi Equinor honnør for solide finansielle bidrag til det løft som nå skjer ved skolen, sier Wærnes.