Gå til sidens hovedinnhold

Slutt på returpunkter for papp

Fra og med søndag avvikler Fimil alle returpunkter for papp. Abonnenter må i framtiden levere papp direkte til en av avfallsselskapets miljøstasjoner.

(iFinnmark)

Finnmark miljøtjeneste (Fimil) vil fra og med søndag 15. november avvikle returpunktene for papp i deres seks eierkommuner Måsøy, Nordkapp, Porsanger, Karasjok, Lebesby og Gamvik.

– Årsaken er at vi har problemer med ren nok kvalitet på det som leveres i disse containerne, skriver selskapet i en pressemelding.

I framtiden må abonnentene levere papp direkte til miljøstasjonene.

Selskapet opplyser videre at kravene for å gjenvinne papp er blitt strengere. De trekker fram at spesielt våt papp som leveres sammen med annen papp, forringer hele lass slik at det ender opp som restavfall til forbrenning framfor å bli gjenvunnet.

– I tillegg har vi over tid hatt problemer med at denne ordningen blir brukt av næringsliv og at andre ting enn papp blir levert i disse containerne, skriver Fimil i pressemeldingen. '

Papp og papir som får plass i rødpose, kan som vanlig leveres i den vanlige søppeldunken.

For abonnentene som bor ute i distriktene og som har lang vei til en miljøstasjon, vil Fimil utvide sine miljøruter til tre eller fire ganger i året.

– Her vil man kunne levere større flatpakket papp. Det vil dermed bli kjørt miljørute også i vinterhalvåret i tillegg til de som går på våren og høsten, heter det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken