Fra og med begynnelsen av smitteutbruddet i uke 43 er det nå registrert 197 smittede. Det er 6 personer i isolasjon, uendret fra onsdag. Det er heller ingen nye smittede personer torsdag. Noe som er en indikasjon på at smitten i kommunen er på vei ned.

Smitten begynte sakte å spre seg i slutten av oktober, og var på topp i midten av november da man registrerte 32 nye smittede på en dag. Etter det gikk smitten kraftig ned og har holdt seg stabilt lavt siden 24. november.

Lave smittetall til tross - Mikkola anbefaler at alle følger de lokale smitteverntiltakene:

– Oppfatningen er at smitten går veldig ned og det ser ut som at man foreløpig har god kontroll, sier ordføreren, men advarer:

– Det kan jo endre seg fort.

Derfor er det fortsatt viktig å bruke munnbind på butikken og steder man ikke klarer å holde god avstand til andre:

– Det er også viktig å bruke munnbind når vi reiser, eksempelvis med fly eller buss. Det er mye smitte i områdene rundt oss. Vi så jo sist hvor fort smitten bredte seg og vi kan fort komme i samme situasjon igjen, sier ordføreren.

Han håper man sammen kan holde smittetrykket lavest mulig slik at jula kan feires på vanlig måte.

– Da er munnbind og sprit en liten betaling for at vi kan leve mest mulig normalt, fastslår ordføreren.

Vaksine, testing og lokale tiltak

Kommunen oppfordrer alle til å ta vaksinen. Den virker godt mot alvorlig sykdom, og den har nokså god effekt mot smittespredning.

Dersom du er nærkontakt av en som har fått påvist covid-19 eller har symptomer, bør du holde deg hjemme og teste deg. Kommunen deler ut gratis hjemmetest hver ettermiddag.

Les mer om smittesituasjonen, vaksine og testing på kommunens nettside.

Lokale anbefalinger

  • Hold deg hjemme om du er syk og unngå kontakt med andre – og test deg. Dette anbefales å ta test selv om du er vaksinert.
  • Hold avstand til andre der det er mulig, gjerne en meter.
  • Redusere antall nærkontakter.
  • Bruk munnbind innendørs i det offentlige rom der det kan være utfordrende å holde tilstrekkelig avstand (fly, buss, butikker, møterom mv).