Spaden får kjørt seg i påska: – Det er ikke så mye håp

SNØBYGER: Påskeværet på kysten av Finnmark blir preget av snøbyger.

SNØBYGER: Påskeværet på kysten av Finnmark blir preget av snøbyger. Foto:

Høytrykket vi ønsker oss til påske, med strålende sol over det hele, kan vi bare glemme. Likevel kan folk i indre strøk og innerst i fjordbotnene glede seg over at det er her påskeværet blir best.

DEL

(iFinnmark) - For kysten av Finnmark er det ikke så mye håp om påskesol de første dagene, før det etter hvert blir et ørlite håp, som dessverre bare er forbigående.

Sånn starter vakthavende meteorolog hos værvarslinga, Per Egil Haga, sin værvarsling om påskeværet i Finnmark.

Lavtrykk i kø

– Det vi ønsker oss for påska er et høytrykk over nord-kalott området. med et senter fra Kolahalvøya. Det gir et stabilt godt vær over hele fylket. Sånn blir det dessverre ikke denne påsken, sier Haga.

I stedet for ligger lavtrykkene i kø. Og verst går det ut over kyststrøkene.

Første del av mandag vil bygeværet fortsette. Og det er særlig kysten, kystfjellene fra Loppa og østover til Varanger som får trykket. For det virker som om det meste av nedbøren kommer her. Fjordbotnene og indre strøk slipper unna. Her kan det faktisk bli perioder med sol.

Kuling og regn

Utover tirsdag kan vi vente væromslag med mildvær og vind fra liten til stiv kuling. Da kommer nedbøren som regn.

– Tirsdag blir det altså pause i snømåkinga og det kan bli streif av sol, men det er altså forbigående.

Onsdag blir det igjen kaldere, og langs kysten må vi igjen ta spaden fatt.

– Det er synd og si det, men skjærtorsdag, langfredag påskeaften og mot slutten av påsken fortsetter på samme måte. Med perioder med mye nedbør langs kysten. Så de som får et noenlunde godt vær denne påsken, er altså de som bor innerst i fjordene og på vidda. Ellers ser det grelt ut. Men det positive er jo at det stort sett blir vindstille. Kun ved væromslaget tirsdag og onsdag hvor det blir kuling, og når snøbygene kommer og kanskje kan feie med seg litt vind.


Artikkeltags