Serverer bålkaffe før forestillingen

Bildet er tatt av Hålogaland Teater og er fra forestillingen "Å klore seg fast".

Bildet er tatt av Hålogaland Teater og er fra forestillingen "Å klore seg fast".

På torsdag kan du får med den en ganske unik forestilling på Nordkapp kino- og kultursal.

DEL

- Vi har forestilling på torsdag denne uken med Hålogaland Teater. Det er en danseforestilling som heter «Å klore seg fast». Denne er koreografert av Simone Grøtte fra Lakselv forteller nyansatt virksomhetsleder for kultur, Steffen Ditløvsen.

- Denne forestillingen har fått veldig gode tilbakemeldinger etter å ha vært kjørt i Tromsø på teateret, så vi gleder oss til å se de her. Det er kun Honningsvåg sammen med Lakselv og Vadsø som er valgt ut som spillesteder i Finnmark denne gangen.

- Det er et uttrykk for at de trives i Honningsvåg, og de har også sagt at publikum i Honningsvåg er flinke til å stille opp og et bra publikum. Derfor håper vi at folk stiller opp og kommer på teater denne gangen også sier Ditløvsen.

- Vi kommer også til å servere bålkaffe utenfor kinoen i forbindelse med forestillingen, slik at man kan varme seg på en god bålkaffe før forestillingen!

En forestilling om identitet, tilhørighet og viljen til å klore seg fast

«Å klore seg fast» er seks måneder med to meter snø. Den er hissige mygg. Den er soldagen, galgenhumor og lukten av bålkaffe. Den er motvind og stillstand. Et blandet regnskap med plusser og minuser. Den er følelsen av tilhørighet - den lille hemmeligheten du bærer med deg på innerlomma. Som man kan ta fram når livet viser en vinterveien.

Dette skriver Hålogaland Teater om forestillingen som skal vises på Nordkapp Kino- og Kultursal på torsdag.

Om å vokse opp på en liten flekk på kanten av verden, i gokk, uten et dansetilbud. Om å lytte til sitt indre langtidsvarsel. Å klore seg fast i omgivelsene. Å klore seg fast i livet.

Stemmer fra nord

Forestillingen bygger videre på Simone Grøttes tidligere arbeid «Glemt», «Margbein» og «Mannen som stoppa hurtigruta». «Å klore seg fast» utforsker tilstedeværelsen her og nå. I scenerommet møter vi tre dansere, nykomponert musikk av Herman Rundberg og autentiske lydopptak med stemmer fra nord.

«Å klore seg fast» er en samproduksjon mellom Hålogaland Teater og Simone Grøtte. Den inngår som åpningsforestilling i programmet til Nordlysfestivalen 2020.

Danser fra Lakselv

Simone Grøtte er koreograf og danser fra Lakselv i Finnmark. Grøtte har gjort samproduksjoner med store institusjoner som Norrdans i Sverige, Hålogaland Teater, Varangerfestivalen og Festspillene i Nord-Norge. Sistnevnte med den kritikerroste publikumssuksessen GLEMT som de tre siste årene har turnert hele landet og blitt vist ved de største scener i Norge. I 2018 ble GLEMT invitert til Canada og Tyskland for å fremføres på verdens største bransjemesser for dans.

Grøttes arbeid bærer sterkt preg av hennes nordnorske og samiske bakgrunn, der dette veves inn et moderne uttrykk både i tematikk, scenografi og musikk.

Forestillingene hennes utforsker spørsmål rundt identitet og tilhørighet, med en dypt menneskelig tilnærming. Den har en varighet på femti minutter og er finansiert med støtte fra Kulturrådet og SPENN / Scenekunstbruket.


Artikkeltags