Gå til sidens hovedinnhold

Til Linda Hanssens innlegg om Knut Erik Jenssen

Det er greit nok å være uenig i synspunkter «fabuleringer» Knut Erik Jensen har, men det bør kunne fremføres saklig. Det skriver Unni Pedersen i dette debattinnlegget.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg reagerte sterkt på noe av innholdet innlegget fordi jeg oppfatter det som personangrep, der du istedenfor å fortelle hva du er uenig i, rakker ned på mennesket du er uenig med.

Du ramser opp hva Knut Erik har «fått» av kommunen, og så spør du om «hva han har bidratt med».

Det burde være innlysende at man ikke «får» verken statue, priser kommunalt, nasjonalt og internasjonalt uten å ha bidratt med noe!!!

For å nevne noe; flere Amanda-priser, Amandas ærespris, utnevnelse til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden, internasjonale filmpriser etc.

Alt dette er anerkjennelse for hans bidrag med svært mye som er betydningsfullt.

Det har bl.a. vært med på å sette Honningsvåg, Finnmark og vår historie på kartet på en måte som få - om noen andre har gjort.

Du sier at han «fikk» bursdagsfeiring.

Hvis du hadde vært på arrangementene ville du ha forstått at det ikke var noe han "fikk" og satt passivt og mottok.

Jeg vil heller beskrive det som at han ga en gave som han svært aktivt deltok i å gi / formidle til oss som deltok. Vi fikk del i det han har skapt i et fullspekket program der Knut Erik deltok med et engasjement og en energi man bare kan beundre at en 80åring klarte å gjennomføre.

Så selv om kommunen ga oss mulighet til å kunne delta gratis, var det først og fremst Knut Erik som ga oss en unik kultur opplevelse .

At han har bidratt med noe, gjør ham ikke mer berettiget – men like berettiget til sine meninger som oss andre nordkappværinger uavhengig av hva vi har bidratt med.

Jeg har ikke lest/hørt hva Knut Erik har sagt/ skrevet.

Etter at jeg leste ditt innlegg føler jeg meg ikke spesielt opplyst om hvilke synspunkter han har som du er uenig i. For meg druknet det i nedrakkingen av personen du er uenig med.

Vær gjerne uenig med ham, men vær så snill ikke snakk ham ned.

Det fortjener han ikke.