Gå til sidens hovedinnhold

To smittede – kjente smittekilder

Det er to aktivt smittede i Nordkapp kommune. Smittekildene er kjent. Smitteoppsporing er gjennomført og alle nærkontakter er testet og i karantene.

Det kommer fram i en pressemelding fra Nordkapp kommune etter kommunens krisestab hadde møte fredag ettermiddag.

Ifølge kommunen er det tatt noen hurtigtester som har vist seg negative. I tillegg avventes det svar på ca. 20 øvrige tester.

– Situasjonen oppleves som oversiktlig smittefaglig, men det er allikevel grunn å være svært forsiktig, skriver ordfører Jan Olsen

Bekymret for massepredning

Nordkapp kommune er kjent med at det er mange tilreisende som i utgangspunktet hadde planlagt å delta på Nordkappfestivalen. Det er en bekymring for at mange av disse samles til fest og slik legger til rette for massespredning og villsmitte.

Ved smitteutbrudd som vi nå opplever er mange engstelige og føler seg utrygge. Jeg vil oppfordre alle til å vise ekstra hensyn i dagene som kommer, og særlig nå i helga. Vi avventer fortsatt ca. 20 prøvesvar, skriver ordføreren.

– Ja, det kjennes urettferdig at vi etter å ha vært forskånet for større utbrudd, og mens landet åpner opp, så opplever vi risiko for utbrudd. Vi må bare holde ut litt til. Unngå større samlinger, hold deg til flokken din og hold avstand. Følg de øvrige smittevernrådene.

Vaksinestatus

1. dose – 1059
2. dose – 815

Neste uke blir det satt 117 nye 1. doser