Gå til sidens hovedinnhold

Tre bekreftet smittet i Nordkapp: Holder Nordkapp videregående skole stengt

Det er til nå tre bekreftet smittede i Nordkapp kommune. To av disse stammer fra smitteutbruddet i Hammerfest, en stammer fra Alta.

Nordkapp kommune hadde møte i kriseteam mandag kveld. Det forteller varaordfører i Nordkapp kommune, Tor Mikkola, i en e-post til Finnmarksposten.

Nærkontakter er foreløpig kartlagt og kommunen venter svar på prøver fra de siste 26 nærkontakter. Svarene ventes senest onsdag.Flere er satt i ventekarantene inntil svar på nærkontakt er kommet, disse vil få beskjed og gå ut av karantene så snart deres nærkontakter blir bekreftet negativt smitte, skriver Mikkola.

En smittet har vært på videregående skolen fra tirsdag til fredag i forrige uke. Mange av nærkontaktene er fra den videregående skolen, og flere fra skolen er i karantene. Nordkapp videregående skole har besluttet å gjennomføre hjemmeundervisning i denne uke i påvente av svar på prøvene.

Grunnskole og barnehager er ikke berørt og fortsetter på gult nivå, som tidligere. Barn og foreldre som er i karantene bes å holde seg hjemme inntil de får beskjed om at karantenen er opphevet.

Rådhuset vil holde åpent, men personer må ringe å avtale et møte, før de møter opp på rådhuset.

Det er avtalt nytt møte kriseteamet på onsdag ettermiddag. Svarene på cov.19 testene vil avgjøre om kommunen må gjøre ytterligere tiltak mot smittespredning. Om nødvendig vil formannskapet bli innkalt for å vedta lokale koronaforskrifter.

Vi ber befolkningen i Nordkapp vise ekstra varsomhet. Hold avstand, vask og sprit hendene, bruk gjerne maske når man går på butikken eller tar buss og ikke reis noen veier, avslutter Varaordfører, Tor Mikkola.

Innbyggerne i Nordkapp oppfordres til å sterkt begrense sin kontakt med andre inntil Nordkapp kommune har oversikt over situasjonen. Vi anbefaler at folk bruker munnbind når man ikke kan overholde en meter og når man besøker offentlig sted, som butikker og forretninger.

Nordkapp kommune anbefaler også:

- Begrens dine nærkontakter
- Hold deg hjemmerhvis du har symptomer
- Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt når du har vært ute blant folk. Hånddesinfeksjon er et godt alternativ dersom håndvask ikke er mulig
- Det anbefales å bruke tørkepapir når du hoster og nyser. Har du ikke det er albuekroken et godt alternativ.
- Hold 1 meters avstand til andre enn de du bor med.
- Bruk munnbind der man ikke kan holde avstand og når man besøker offentlig sted/institusjon.
- Unngå fysisk kontakt, inkuldert håndhilsning og klemming.
- Ikke ha besøk av mer enn fem personer i eget hjem.
- Hold arrangementer til et minimum

Tenk gjennom hvor du har vært og hvem du har hatt kontakt med de siste dagene i tilfelle du blir oppringt av smittesporingsteamet.