Gå til sidens hovedinnhold

Vandalisme mot russebuss, reindrap og «forsvunnet» bil: Dette skjedde mens du sov

Det har vært en travel natt for politiet.

(iFinnmark)

I tillegg til meldinger om feststøy fra rundt om i Finnmark, har politiet også måtte hanskes med en rekke andre hendelser natt til 1. mai.

Allerede sent torsdag kveld ble en personbil avskiltet av politiet i Porsanger. Det skal ha vært på grunn av flere forhold, uten at politiet utdyper. Skiltet er tatt og saken er overlatt til biltilsynet.

I samme tidsrom ble en bilist i 20-årene stoppet i en kontroll i Hammerfest. Vedkommende testet positivt for rusmiddel, og ble fraktet til legevakta for blodprøvetaking. Politiet oppretter sak på forholdet.

Skada russebuss med egg

Rundt klokka 02:45 natt til fredag fikk politiet melding om at ungdom skal ha kastet egg mot en russebuss i Alta, slik at det oppsto skader på et vindu. Forholdet vil bli anmeldt av busseier, ifølge politiets logg.

– Det er samme opplegg som forrige helg. Det er andre ungdommer enn russen som prøver å provosere russen og samler seg for å bombardere bilene og bussene med egg. Det er et kjent opplegg, men når det blir i et slik omfang som i natt og forrige helg, er det ikke særlig morsomt, sier operasjonsleder Tarjei Leinan Mathiesen i Finnmark politidistrikt.

Politiet har også i sin logg at en russebuss i Alta skal ha kastet et glass ut av vinduet under kjøring, slik at melder måtte svinge unna for å ikke bli truffet.

Les også

Horde med ungdommer kastet egg på russebiler. Selv «sivilperson» ble egget

En mann pågrepet

Politiet har fredag morgen pågrepet en mann mistenkt for fyllekjøring ved Rundlia i Hammerfest. Mannen i 20-årene skal ha kjørt inn i et gjerde og stakk av fra stedet.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med vitner til hendelsen, men har allerede pågrepet den mistenkte mannen.

Hund drepte rein

I Honningsvåg har en polarhund drept to rein ved Veidnesbrua fredag morgen. Eier fikk tak i hunden, som hadde slitt seg, og tatt den med seg.

– Vi fikk meldingen fra et vitne som så hunden stå over en rein mens den beit på den. Hundeeieren ringte hit selv kort tid etter og sa hunden hadde slitt seg fra hytta deres i området, og at de nå hadde kontroll på hunden. Vi jobber med å komme i kontakt med reineiere i området, så vil det være opp til dem hva de vil gjøre med saken videre. Når en hund angriper slike dyr, har man lov til å skyte hunden mens det pågår, men i ettertid må man finne en annen løsning. Så det vil trolig være snakk om enten anmeldelse eller erstatningskrav, sier operasjonsleder Tarjei Leinan Mathiesen i Finnmark politidistrikt.

Kommentarer til denne saken