Kvikksølvet på tur oppover, men mye vind vil gjøre at det føles like kaldt

UVÆR: Nå blir det vindfullt i Finnmark.

UVÆR: Nå blir det vindfullt i Finnmark. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er konklusjonen fra vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge Gjermund Haugen.

DEL

(iFinnmark) Det siste døgnet har det vært svinekaldt i Finnmark. Karasjok og Kautokeino har knivet om å være kaldest i landet

Spenningen steg etter hvert som temperaturen sank. Torsdag kveld ledet Kautokeino fortsatt. Rundt klokken 22 derimot gikk Karasjok forbi Kautokeino med å ha den laveste målingen på 31,8 grader mot 30,8 som var det lavest målte temperaturen i Kautokeino.

Natt til fredag ble temperaturene på det kaldeste målt til 33,2° i Karasjok klokken to, og 31,3° grader i Kautokeino (uvisst tidspunkt), ifølge Yr.no.

I skrivende stund, fredag klokken 13, er det «bare» 23 minusgrader i Karasjok og «bare» 19 kalde i Kautokeino.

Og vakthavende meteorolog ved Værvarslinga i Nord-Norge Gjermund Haugen sier det skal bli flere grader varmere der, og i resten av Finnmark.

– Det skyldes et høytrykk over fylket. Og det er skyfritt, så da «stråler» varmen ut. Derfor går temperaturen opp, forklarer meteorologen.

Men Adam er aldri lenge i paradis, og det vil straks føles kaldere igjen. Det skjer fordi det blir mer vind, og da blandes den kalde lufta inn.

I østfylket er det nå -6 og det skal bli varmere, men den nordlige delen av Øst-Finnmark vil få vind opp til full storm mot midnatt, så det vil nok ikke kjennes som om det blir varmere, fastslår meteorologen.

Han sier det er veldig varierende temperaturforhold og vindstyrke i fylket nå.

Artikkeltags