Melder fare for underkjølt regn flere steder i Finnmark

GLATT: Temperaturene langs kysten av vest og store deler av Øst-Finmnark vil holde seg rundt null, og det er her det blir ekstra fare for underkjølt regn.

GLATT: Temperaturene langs kysten av vest og store deler av Øst-Finmnark vil holde seg rundt null, og det er her det blir ekstra fare for underkjølt regn.

Nedbør i kombinasjon med iskalde veier kan gi store utfordringer på flere veier i Finnmark til helgen.

DEL

Spesielt i ytre strøk av Vest-Finnmark og i store deler av Øst-Finnmark, kan Meteorologisk institutt fortelle at det blir nedbør til helgen.

– Det vil flere steder kommer som sludd, men man skal ikke høyt opp før nedbøren kommer som snø. Den vil i tillegg legge seg, påpeker statsmeteorolog Håvard Thorset til iFinnmark.no

Regnet fryser på bakken

Temperaturene i samme områder vil holde seg rundt null, og det er her det blir ekstra fare for underkjølt regn.

Blant annet i Hammerfest har det torsdag morgen vært problemer på veiene, og én bil med to personer endte opp i grøfta.

– Underkjølt regn, slik det var i Hammerfest torsdag, oppstår når det veksler mellom klarvær og bygevær. Bakken kan bli iskald av klarværet, og når det da regner vil dette fryse når det treffer asfalten, sier Thorset.

Gode forhold for nordlys

Det fineste været blir å finne i Indre Finnmark og Alta.

– Her blir det tørt og fint til helgen, men det kan være glatt veldig tidlig på morgenen på grunn av nattefrosten, sier Thorset.

– Så det er store sjanser for nordlys?

– Ja, det ser slik ut. Ser ut som det kan bli noe skyet på vidda natt til lørdag, men ellers blir det fine forhold for nordlys, avslutter Thorset.

Artikkeltags