Gå til sidens hovedinnhold

Vinterlig start på dagen – her er veiene stengt og kolonnekjørt

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har snødd litt natt til mandag, og det fører til noe startproblemer på veiene i Finnmark, også 11. mai.

(iFinnmark)

Fylkesvei 888 mellom Bekkarfjord og Hopseidet ble stengt tidlig mandag morgen på grunn av uvær, men det åpner per klokka 12:00 for kolonnekjøring. Den første går fra Hopseidet klokka 15:00.

Det er også meldt om at det ikke er brøyta på E75 over Domen.

– Vi har fått meldingen og har varsla entreprenøren, som visst er på vei ut for å gjøre jobben. Det er snakk om et lite tilbakefall av vinter ser det ut til, men ikke noe store fremkommelighet problemer generelt i Finnmark, sier trafikkoperatør Christer Berntsen på Vegtrafikksentralen

På fylkesvei 888 mellom Hopseidet og Mehamn og fylkesvei 894 mellom Kifjordkryss og Mehamnelv bru er det siden innført kolonnekjøring på grunn av uvær. Det er påbudt med vinterdekk, og første kolonne kjører klokka 11:00.

Per klokka 10:45 er også flere veier på Magerøya stengt på grunn av uvær. E69 er stengt både mellom Skipsfjordhøgda bom - Skarsvåg og Skarsvåg - Nordkapp, mens fylkesvei 8038 er stengt mellom Skipsfjordhøyda - Gjesvær.

Det advares også om stedvis vanskelige kjøreforhold over Ifjordfjellet og på fylkesvei 98 mellom Børselv og Kunes.

Det er fremdeles ute et aktivt farevarsel på mye snø i kyst- og fjordstrøkene i Finnmark mandag og tirsdag. Varselet er gjeldende til klokka 23:00 tirsdag.

– Mandag og tirsdag ventes lokalt kraftige snøbyger. Snøen ventes lokalt å legge seg på veiene i de mest intense bygene, både i lavlandet og i fjellet. Det kan på det meste komme 10–20 cm snø i løpet av 24 timer. Lite nedbør øst i Øst-Finnmark, heter det i farevarselet.

Det er betydelig snøskredfare mandag i Vest-Finnmark og langs kysten, samt Nord-Troms og Lyngen.

– Snøskredproblem er fokksnø (flakskred) og våt snø (løssnøskred).

Kommentarer til denne saken