(iFinnmark)

Det melder flyselskapet i en pressemelding onsdag.

Endringen innføres fra 1. oktober og innebærer at Widerøe fjerner formiddagsavgangen fra Vadsø til Tromsø. Tilbudet går da fra to daglige avganger til en avgang. Widerøe går også fra to til en daglig avgang på ruten Kirkenes og Tromsø.

Øvrig i landet kuttes det i direkteruten fra Skagen til Tromsø. Passasjerer som skal til/fra Tromsø må da reise via Bodø. Selskapet beholder to daglige avganger mellom Bodø og Skagen. Videre går selskapet fra 4 til 3 daglige avganger mellom Florø og Bergen, 2 til 1 daglig avgang mellom Florø og Oslo og 2 til 1 daglig avgang mellom Hovden og Oslo. Det vil fortsatt være et tilbud via Sogndal, heter det i pressemeldingen.

Endringene kommer som følge av svak etterspørsel etter flyreiser som følge av Covid-19 pandemien, samt bortfall av statlig kjøp og lettelser i avgifter, ifølge Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe.

– Widerøe er ikke fornøyd med det rutetilbudet som de berørte destinasjonene får som følge av de justeringer som vi nå er nødt til å gjøre. Dessverre har vi ingen valg og er nødt til å tilpasse oss de rammebetingelsene og etterspørsel som til enhver tid gjelder, sier han.

Og legger til:

– Vi er et kommersielt selskap som kjemper for å overleve midt i en pandemi. Uten statlig hjelp klarer vi dessverre ikke å opprettholde disse rutene, og det er vi oppriktig lei oss for.